Vega de Ribes i un orígen, l’Ancestral

Calcàries i dolomites del Triàsic mitjà i el Cretaci fan del Massís del Garraf una geografia única. Fòssils marins  i una vegetació de sotobosc mediterrani fa que els seus vins siguin únics, rics en mineralitat.

Vega de Ribes, un dels referents i d’obligada visita, ens obre les seves portes , i no només aixó, també la seva casa.

El nostre viatge comença 16 generacions enrera, en unes terres on sembla que el temps no ha passat per elles. Just al costat del Mediterrani, un Massís carregat de misteri s’aixeca. Les seves roques amaguen història, pre-història, amaguen allò que podem imaginar, però no verificar.

Es planta vinya, en un terroir impossible de domesticar. La vinya pateix, cerca el seu aliment, i es fa al terreny. Resultat, una mineralitat present en tots els seus vins.

Cotxe i cap de Sant Pere de Ribes. Un camí. Un celler. Dos gats. I ens rep en Biel. Segons després l’Enric ens saluda i fem una petita ‘caminata’ descobrint la vegetació autòctona i la vinya més propera. El Macabeu ens comenta que poc li falta per que el recullin, no en canvi la Malvasía de Sitges, que ganes de parlar no en té. A més, el Mildiu aquest any ha fet de les seves…..

La clau que obre les portes d’aquest viatge data del 1766 i 252 anys després, es moment de ser per unes hores, el personantges. Entrem en un món d’experimentació, on la natura es present, una porta ancestral….

Seiem a taula amb Biel, i ens presenta el seu vi, un vi jove, canalla, fresc un molt bon començament. Curiós l’Ancestral Ull de Llebre, bombolla sutil i fina. Un Saserra del 2010 on el toc oxidatiu es present però molt suau, gustós. Santolina, farigola, siempreviva…..totes presents. I el vi del Martí, una malvasía dolça tremenda!

Curiostats: ens traslledem a l’any 2008. L’Enric Bartra coneix al Rafael Sala, propietari de vinyes de Xarel.lo de 80 anys. I la pregunta, que fem amb aquestes vinyes? Fem un vi espumós amb mètode ancestral, fem servir el mètode tradicional, on amb una sola fermentació es produeix el vi i el gas. Van poder patentar la marca Ancestral.

Conèixer el mon del vi i els viegnerons que ho fan possible es una experiència, pero tenir la gran sort de compartir taula amb un visionari que fa que el vins del Massís del Garraf estiguin a punt d’arrencar el vol i tenir un nom, es una experiència única  i més encara, si els teus acompanyants, son els papis 🙂

‘Al pot petit hi ha la bona confitura’

Packandwine 🙂

Publicado por Packandwine

Dentro de cada botella hay una historia. La historia se transforma en esencia y el diseño marca la diferencia.

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Antroposofía Gran Canaria

Iniciativas Antroposóficas en Gran Canaria

alacartemenus

un menú para cada ocasión

asistente viajero

Porque viajar enriquece el alma. Contagiando la pasión por conocer el mundo.

Blog Hedonista

El placer no es bueno, ni malo, simplemente existe. Gastronomía, vinos, viajes, ocio, cultura, life style, tendencias todo es hedonismo.

Placer Oral

Hola... Mi nombre es Rosalum@.... Intentare en "placer oral" describir mis placeres y las sensaciones experimentadas por mi paladar. Al mismo tiempo procurare que sirva para divertir y criticar.... Divertir al lector y criticar todo aquello que siendo potencialmente un placer oral... No cumpla con las expectativas creadas u ofertadas. Me deseo suerte y constancia.

món de vins

el blog de Vinalium Rubí

Baco&Boca

La esencia y el diseño del vino